Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2018 was voor mij geen gemakkelijk jaar.
Begin november kwam alles wat tot rust. Ik had eindelijk terug wat energie om bezig te zijn met muziek.
Rond die periode heb ik mijn muzieksoftware geüpgraded naar Native Instruments Komplete Kontrol 12 ultimate collectors edition en had ik de Arturia V-Collection v6 gekocht.
Niks inspireert meer dan naar sounds luisteren, het blijft mijn creatieve geest prikkelen.
Ik kreeg terug zin in een nieuw project en experimenteerde wat met de nieuwe sounds in Logic.
De bedoeling was eigenlijk om een soort Hip-Hop track te maken, maar het draaide helemaal anders uit.

De dag nadien hoorde ik het schitterende nieuws dat een dochter van een vriendin net mamma was geworden van Lucia. Moeder en kind deden het prima. Niks speciaals zou je denken, maar toch…

Lucia heeft een broertje van ongeveer 4 jaar en vorig jaar werd er nog een zusje verwacht. Echter werd het kindje dood geboren.
Als je een naast familielid verliest is dat verschrikkelijk. Wanneer je je ongeboren kindje verliest, stort je wereld in. Alleen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, begrijpen echt hoe dit voelt.
Ik bewonder de ouders. Ze hadden de moed en hoop om hun tweede kinderwens te vervullen en het opnieuw te proberen. Volgens de dokters was de kans reëel dat een volgende zwangerschap op dezelfde manier zou eindigen. Ze hebben toch doorgezet en hebben Lucia kunnen verwelkomen. Daar word je alleen maar stil van.

Toen ik het nieuws van de geboorte van Lucia ontving, besloot ik een song te maken als geboortecadeau.
Meestal geeft men speeltjes, geld, kleertjes,… Een song die speciaal voor het kindje geschreven is toch iets apart.
Ik probeerde het gevoel van de familie naar muziek te vertalen. De stress, de verwachting, de onzekerheid, opluchting en blijdschap die ze afgelopen jaar hebben ervaren. Mijn bedoeling was de track catchy, lichtvoetig maken waardoor het een positieve vibe kreeg. De melodie mocht je niet loslaten. En vooral het liedje moest een lach op je gezicht brengen.
Kindjes als Lucia worden regenboog kindjes genoemd. De familie heeft me de foto gegeven om als album art te gebruiken.

Oorspronkelijk was ik niet van plan om dit liedje te publiceren. Het was mijn eerste EDM project ooit. Verschillende vrienden overtuigden mij om dit toch te doen en zelfs nog een stapje verder te gaan.
December staat synoniem voor de warmste maand. In “De warmste week” wordt er geld ingezameld om verschillende organisaties en projecten financieel te ondersteunen in hun werking.
Daarom doneer ik de inkomsten van deze maand’s van de singel aan een vzw die ouders ondersteunt die een kindje hebben verloren. Samen met de familie van Lucia kwamen we op vzw: “Boven de wolken”.

De singel is beschikbaar op alle courante muziekdiensten.

Apple iTunes
Goolge Play
Tidal
Deezer
Amazon`
Spotfy

Alvast bedankt voor jullie steun en vooral veel luister plezier.

Wil je meer over mij weten, bezoek dan ook mijn website: http://www.peterd.eu

 

Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn